NAKON IZBORA – Požeško-slavonski HDZ zadovoljan je rezultatima

Datum objave: 12. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Požeško-slavonski HDZ-ovci  na konferenciji za novinare izrazili su zadovoljstvo rezultatima izbora. Iako ne ide u Sabor, Darko Puljašić koji se prvi puta okušao na velikoj političkoj sceni ipak je svojevrsna zvijezda HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji na ovim izborima.

“U ovom trenutku najvažnije je da je HDZ kao najjača, najorganiziranija stranka postigla fantastičan rezultat  osvojivši 61 mandat u Hrvatskom saboru ispred Narodne koalicije, SDP-a i njihovih partnera, koja je osvojila 54 mandata. Upravo tih sedam mandata velika je prednost i daje mogućnost da HDZ s budućim suradnicima formira Hrvatsku vladu,” naglasio je na konferencije za novinare predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije Franjo Lucić. Lucić je zahvalio  svim biračima koji su dali povjerenje HDZ-u dodajući kako su ovi izbori, po rezultatu bolji u odnosu na one u 2015 godini. “Ovo je bolji rezultat za 4 posto u odnosu na 2015 godinu i posebno želim naglasiti rezultat u Pakracu te čestitati gradonačelnici Antoniji Blažević i predsjedniku GO Davoru Huški jer je tamo ostvaren bolji rezultat za 14 posto u odnosu na prethodne izbore. U gradu Požegi bolji rezultat je ostvaren za 9,5 posto što je  izvrstan pokazatelj i najbolja uvertira za lokalne izbore,” naglasio je Lucić dodajući kako je najbolji rezultat ostvarila Pleternica sa 54,71 posto, iza nje je Brestovac  koji ima 53,20 posto te Pakrac s 50,71 posto.

nn

No, požeško-slavonski HDZ-ovci nisu potpuno zadovoljni jer, unatoč očekivanjima, Darko Puljšić nije uspio zadržati svoje osmo mjesto za ulazak u sabor jer  ga je Stevo Culej iz Vukovarsko-srijemske županije premašio prefencijalnim glasovima.”Ne želimo umanjiti vrijednost gospodina Culeja ali bilo je onih u Požeško-slavonskoj županiji koji su radili protiv interesa ovdašnjeg HDZ-a, a to su ljudi upravo iz stranke. Našem kandidatu Darku Puljašiću nedostajalo je 2.300 glasova. No, što je tu je, kao stranka ponosni smo na sve rezultate i idemo dalje, u najskorije vrijeme i u pripreme za lokalne izbore. Ovi rezultati daju nam za pravo da pozitivno razmišljamo i o lokalnim izborima,  kako i na koji način i s kim ćemo ići,” rekao je Lucić.

nnn

U Saboru ili ne, svojevrsna HDZ-ova zvijezda na ovim izborima Darko Puljašić, bio je vrlo odmjeren.” Iznimno sam zadovoljan s rezultatima i nisam ni malo tužan što nisam uspio ući u Sabor, ipak je HDZ u Požeško-slavonskoj županiji  i u gradu Požegi ostvarila fantastičan rezultat. To je rezultat svih nastojanja u zadnje vrijeme, i mislim da smo na dobrom putu. Kada je riječ o podmetanjima, neka, nema veze, mi imamo snagu i jedinstvo i to i sada pokazujemo. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, svima, a posebice onim  koji su dali glas HDZ-u.  Mlad sam predsjednik, imam ja još vremena, a bitno je da našu državu vodi Hrvatska demokratska zajednica jer program Vjerodostojno je uistinu ono što nam treba,” rekao je predsjednik GO HDZ Požega Darko Puljašić.

nnnn

“Ponosan sam i sretan jer imat ćemo naša ministarstva u kojima ćemo moći ostvariti planove koje smo zacrtali. Za sve naše projekte sada se otvaraju prostori i mogućnosti i to  već ove jeseni, od onih kapitalnih do onih najmanjih. Rečeno je kako Slavonija dobija poseban prioritet i stoga mi nećemo stati, traži ćemo i prezentirati naše projekte te očekujemo kako će Vlada biti što prije formirana,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S.  Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn