NAGRADA „ANĐELKO ERCEG“ – Darko Baronica iz Pakračkog lista dobitnik nagrade za najboljeg lokalnog novinara u tiskanim medijima

Datum objave: 08. 9. 2022. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Nakon što je u travnju ove godine ustanovio nagrade za lokalno novinarstvo koje nose imena dvojice legendarnih hrvatskih predstavnika struke – Siniše Glavaševića i Anđelka Hercega, Hrvatsko novinarsko društvo protekli je tjedan u Vinkovcima nagradilo one najbolje. Nagradu “Anđelko Herceg” za najboljeg lokalnog novinara u kategoriji tiskani mediji dobio je Darko Baronica dugogodišnji novinar i urednik Pakračkog lista.

Prepoznavajući značaj lokalnog novinarstva za zajednicu, vrednujući, istovremeno, kvalitetu rada lokalnih novinara, Hrvatsko novinarsko društvo protekli je tjedan u Vinkovcima organiziralo svečanu dodjelu nagrada koje nose imena dvojice legendarnih hrvatskih predstavnika struke- Anđelka Hercega i Siniše Glavaševića. Nagradu “Anđelko Herceg” u kategorijama tisak i internet tom je prigodom dobio i Darko Baronica, novinar i urednik Pakračkog lista. Radeći neprekidno 30 godina, i u stalnoj rubrici “Priča s naslovne strane”, stoji u obrazloženju nagrade, piše u obrazloženju nagrade dodijeljene laureatu novoustanovljene nagrade za lokalno novinarstvo, Darko Baronica ispisuje životne teme važne za lokalnu zajednicu. Upravo takva je i “Božićna priča: Inkluzija je način života”, koja donosi socijalnu temu iz Pakraca, o životu osoba s posebnim potrebama izvan obiteljske zajednice. Novinarski istkana tako da budi snažnu emociju i vjeru u borbu za bolju budućnost, poticajna je ne samo za korisnike stambene zajednice i građane koji žive u sjeni, marginalizirani, nego i za cijelu lokalnu sredinu kojoj se obraća jer je senzibilizira za probleme socijalno depriviranih, potičući solidarnost“, obrazložila je na svečanosti dodjele, novinarka HRT-a, Sanja Mikleušević. Nakon dobivene nagrade Grada Pakraca, s pravom ponosan i na dodijeljenu mu nagradu za najboljeg lokalnog novinara, kolega Baronica tom je prigodom rekao kako novinarstvo, posebno u malim lokalnim zajednicama nije lagan posao. “Mi svoje čitatelje, izvore informacija, srećemo svakodnevno na ulicama i s njima živimo, jer to su naši rođaci, susjedi, prijatelji ili školske kolege”, zaključio je Baronica poručivši mladim novinarima da se u radu vrijedi potruditi kako bi se dobila ovakva cijenjena nagrada.

Uz kolegu Baronicu, novoustanovljene nagrade za lokalno novinarstvo ‘’Anđelko Erceg’’ i ‘‘Siniša Glavašević”, dodijeljene su i Vinku Vukoviću, Željki Gavranović, glavnoj urednici slavonskobrodskog portala Plus, Miroslavu Šanteku, Mariji Molnar s Hrvatskog radija Vukovar, Kristini Čirjak i Matku Saltariću. Svim laureatima upućujemo iskrene čestitke.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: pakrackilist.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn