NADZOR PROVEDBE – Policija nadzire provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Datum objave: 24. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Od noćas je na snazi Odluka Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, a nadzor provedbe ove odluke od ranih jutarnjih sati obavljaju policijski službenici  Policijske uprave Požeško-slavonske.

Za provedbu odluke policajci su angažirani na ključnim punktovima izlaza iz Požege i to na državnim cestama koje vode prema susjednim županijama. Tako je i u Brestovcu gdje su s policajcima nakratko bili i novinari.

“Dana 23. ožujka na snagu je stupila Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Sukladno Odluci, ovisno o okolnostima, građani moraju nabaviti propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta odnosno stalnog boravišta od nadležnih tijela. Policijski službenici kontroliraju putnike te provjeravaju imaju li kod sebe propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravišta,” rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

“Punktovi su postavljeni u suradnji sa susjednim policijskim upravama kako bi bilo pokriveno cijelo područje, a isto tako policijski službenici provode i nadzor Odluke na području cijele PU. Stožeri civilne zaštite na području gradova i općina naše županije nadležni su za izdavanje propusnica, te je na njihovim web stranicama objavljen obrazac zahtjeva u kojemu građani trebaju obrazložiti potrebu za izdavanjem propusnice,” naglasila je glasnogovornica  Janković, dodajući kako su uz stožere civilne zaštite, za izdavanje pojedinih vrsta propusnica nadležne odgovorne osobe u pravnoj osobi i liječnici obiteljske medicine.

“Također policijski službenici kontinuirano provode kontrolu osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Na području naše PU do sada  smo evidentirali 71 dojavu građana i utvrdili 19 mjera kršenja samoizolacije o čemu smo obavijestili Državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera,” dodala je Janković.

TEKST: S. P.         FOTO: M. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn