NACIONALNI STOŽER CZ – Zaražene 1222 osobe, preminuo muškarac srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan

Datum objave: 06. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Trenutno je potvrđeno ukupno 1222 osobe zaražene koronavirusom, a 130 osoba je ozdravilo. Dosad je šesnaest osoba preminulo. Najavljeno je kako su krenule pripreme za zadovoljavanje epidemioloških uvjeta koji su potrebni za ponovni rad otvorenih tržnica.

U Republici Hrvatskoj u proteklom 24-satnom razdoblju imamo 40 novih Covid 19 pozitivnih bolesnika, što znači da je ukupno njih 1222. Učinjeno je 11. 464 testitranja, od čega 617 u protekla 24 sata. Nažalost, jedan je bolesnik preminuo u Klinici za infektivne bolesti, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan. Na respiratorima je 36 bolesnika, što je dva manje nego jučer, hospitaliziranih je 372 bolesnika i oporavljenih 130 osoba što je pet više u odnosu na jučer. “Ponosni smo na sve one građane koji slušaju upute i čuvaju druge. Međutim, moram vam reći da u ovoj infekciji ne spašavamo sami sebe. Upravo spašavamo druge i tu je bit ove solidarnosti. Želim vam isto tako reći da su naši rezultati dobri. Linija je i dalje linearna, međutim, ne smije biti mjesta za opuštanje. Moramo izdržati, biti dosljedni i pridržavati se mjera,” rekao je Vili Beroš.

E-propusnica je 565.221, a ukupno je odbijeno 16.673. Do danas u 11 sati izvršen je upis 100.000 zahtjeva velikih poslodavaca, izvjestio je ministar Davor Božinović koji je govorio i o otvorenim tržnicama. “Dane su upute načelnicima lokalnih civilnih stožera vezane za primjenu epidemioloških zahtjeva kad govorimo o otvorenim tržnicama uključujući i drive in tržnice. U ovom trenutku lokalni stožeri s lokalnim epidemiološkim službama rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe, odnosno za otvaranje u uvjetima epidemije. To naravno uključuje i druge službe, primjerice zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi tih mjera. Kada dobijemo povratnu informaciju, a mislim da je u pitanju više od jednog ili dva dana, onda bi odluka bila i potpisana,” rekao je Božinović.
Nemojte da vas zavara lijepo vrijeme, ostanite doma, poruka je iz Nacionalnog stožera.

TEKST: S. P.     FOTO: ilustracija

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn