NACIONALNI STOŽER CZ – Epidemiološka slika je zadovoljavajuća, ne uvode se nove mjere

Datum objave: 28. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Trenutno je potvrđeno ukupno 635 osoba zaraženih koronavirusom, a 45 osoba je ozdravilo. Dosad su četiri osobe preminule.

Od jutros, u odnosu na jučer u 16 sati, u Hrvatskoj je 49 novopotvrđenih bolesnika s COVIDOM 19. Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem kadaj e bilo 56, brojka je manja. Većina od novih 49 bolesnika dolaze iz jedne mikrolokacije (Murter) gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje. Testirano je 4938 bolesnika. Preminulih je četvero jer je noćas preminula jedna bolesnica u Puli, u dobi od 92 godine. Na respiratoru je 19 bolesnika u ovom trenutku, otpuštenih i oporavljenih je ukupno 45.

“Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Republici Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. A optimizam, solidarnost i vjera su potrebni u ovom trenutku da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu,” rekao je ministar Beroš uz zahvalu zdravstvenim radnicima, svim građanima koji se disciplinirano ponašaju u samoizolaciji te svima koji provede mjere koje propisuje stožer. “Svatko tko poštuje te mjere i disciplinirano se ponaša naš je heroj jer nam pomaže sprečavanju širenja infekcije. Očuvanja zdravlja nacije i svakog pojedinca naš je osnovni cilj,” dodao je Beroš.

Ministar Davor Božinović rekao je da u ovom trenutku nema u najavi novih i strožih mjera, a od danas je u provedbi mjera o otvaranju specijaliziranih trgovina na tržnicama.

TEKST: S. Pok      FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn