NACIONALNI STOŽER CZ – Epidemiološka situacija je zadovoljavajuća, ali nitko nije imun na teški oblik bolesti

Datum objave: 07. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Trenutno su potvrđene ukupno 1282 osobe zaražene koronavirusom, a 167 osoba je ozdravilo. Dosad je osamnaest osoba preminulo, a oporavljenih je  167 osoba.

U proteklom 24-satnom razdoblju u Republici Hrvatskoj imamo 60 novih Covid 19 pozitivnih bolesnika, što je ukupno 1282 osobe. Prosječna životna dob je 48,13 godina. Od jučer je nažalost dvoje više preminulih, a riječ je o bolesniku u Šibeniku koji je 1929. godište i kronični srčani bolesnik te bolesniku koji je 1974. godište u Zagrebu. Na respiratoru je 35 bolesnika, 14 u Infektološkoj klinici u Zagrebu, pet u Osijeku, jedan u Rijeci, osam u Splitu, dva u zagrebačkoj bolnici u Dubravi, jedan u Šibeniku i četiri u Zadru. “Imamo 352 hospitalizirana bolesnika i nešto veći broj oporavljenih – 167 osoba. Naša epidemiološka situacija i dalje je zadovoljavajuća” naglasio je ministar Vili Beroš te povodom Svjetskog dana zdravlja, zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na njihovom trudu kojim danonoćno doprinose da je broj oboljelih čim manji, a njihov uspjeh liječenja čim veći.

Nitko nije imun na teški oblik bolesti, naglasila je doktorica Alemka Markotić komentirajući broj preminulih. “Idemo u sljedeću fazu, inicijalna faza je bila kao što je očekivano neki blaži oblici i slično, no sada se diferenciraju bolesnici i ono što želim uopozoriti je kako nije pravilo da mlađi teško obolijevaju. Uvijek ima dovoljan postotak onih izuzetaka kod kojih će se to dogoditi i to je jako važno da ljudi shvate i osvijeste kako ne moraju izlaziti. Bolje da ostanu kod kuće, nego da ostanu na zaraznom i to je sve što mogu reći. Čuvajte se, jer nitko nije imun na teški oblik bolesti,” rekla je doktorica Alemka Markotić.

TEKST: S. P.       FOTO: koronavirus.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn