NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE – Najnoviji podaci o stanju s koronavirusom

Datum objave: 03. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Trenutno je potvrđeno ukupno 1079 osoba zaraženih koronavirusom, a 92 osobe su oporavljene. Dosad je osam osoba preminulo, a 39 bolesnika je na respiratoru, izvijestio je Nacionalni stožer CZ.

U proteklom 24-satnom periodu u Republici Hrvatskoj imamo 68 novih utvrđenih bolesnika od Covida 19 što daje ukupnu brojku od 1079 bolesnika. Učinjeno je 9250 testiranja od čega 898 u jučerašnjem danu. “Nažalost, još jedna je osoba preminula u KB Dubrava, riječ je o ženskoj osobi koja 1935 godište i također ima puno ranih kroničnih, patoloških stanja. Na respiratoru su 39 bolesnika što znači 4 više u odnosu na jučer. Oporavljenih je 92, što znači također četiri više u odnosu na jučer. Ono što bih ponovio – jedini način sprečavanja širenja ove infekcije je dosljedno pridržavanje mera koje smo propisali i samo tako zajedno možemo spriječiti ovu ugrozu,” rekao je ministar Vili Beroš.

O aktivnostima policije izvijestio je ministar Davor Božinović. “U posljednja 24 sata policija je kroz redovan rad i po dojavama građana ukupno zaprimila 86 dojava o kršenjima samoizolacije od čega je u 29 slučajeva utvrđeno kršenje o čemu je obaviješten Državni inspektorat. To je ukupno 3746 dojava od čega je utvrđeno kršenje samoizolacije kod 1053 osobe,” rekao je Božinović uz napomenu da novi sustav e-propusnica djeluje vrlo učinkovito.

TEKST: S. P.       FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn