NACIONALNI PROJEKT – “Dani Okusa hrvatske tradicije” u studenom

Datum objave: 16. 7. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Nakon jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održat će se od 15. do 28.11.2021. godine – dogovoreno je na sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije. Na sjednici Savjeta je bila nazočna direktorica TZ BPŽ Ružica Vidaković i stručni suradnik Robert Norac.

Kako se očekuje u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje 2 menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cijenovne grupe: 75,00; 95,00; 125,00; odnosno 195,00 kn.

Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodijeljivati i vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda (sir, med…) i namirnica. Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude.

Standard Okusi hrvatske tradicije danas na području 13 hrvatskih županija posjeduje više od 130 ugostiteljskih objekata koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva tradicijska glavna jela s prilogom. TZ Brodsko posavske županije je u ovaj projekt uključila od 2018.g. do sada ukupno 13 restorana koji su nositelji standarda „Okusi“. Iduća sjednica Savjeta će se održati u Brodsko – posavskoj županiji te će domaćin biti Turistička zajednica Brodsko – posavske županije.

IZVOR: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn