NA POŽEŠKOJ GLAVICI – Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama

Datum objave: 03. 8. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Požeška Glavica domaćin je ovog vikenda Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Organizator utrke je Moto klub Požega Promet, a pokrovitelj je Požeško-slavonska županija te svi gradovi i općine. Prvenstvo su na konferenciji za novinare najavili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te tajnik kluba Zlatko Jaroš.

Bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske. Posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je iznimno je pogodan za ovakva i slična zbivanja, naglasio je požeško-slavonski župan Tomašević pozivajući sve ljubitelje moto sporta, ali i ostale građane na Glavicu 8. i 9. kolovoza. „ S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i sve mjere kojih se pridržavamo i dalje, drago da će se opet održati Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama jer sport, kultura, gospodarstvo i život moraju se nastaviti. Požeško-slavonska županija kao pokrovitelj podržava tradiciju legendarnih utrka na stazi Glavica, a moramose zahvaliti Ministarstvu obrane Republike Hrvatske i našoj Vojarni 123. brigade u Požegi, koji će kao i svake godine dati taj prostor na korištenje vozačima. Pozivam ovim putem sve ljubitelje moto sporta, sve stanovnike županije ali i brojne goste da dođu na Glavicu te, uz pridržavanje potrebnih mjera zaštite, uživaju u vikendu ispunjenom oktanima,“rekao je župan Alojz Tomašević.

Staza je pripremljena, a ni novonastale okolnosti nisu organizatore omele u pripremama za vrhunski sportski događaj „ Obavljeni su radovi na stazi i sada je moguće s jednoga mjesta imati pogled na kompletnu stazu što uvelike poboljšava iskustvo. U suradnji s Ministarstvom obrane RH, dobili smo dozvolu da napravimo i sigurnosne zone izlijetanja za vozače. Treninzi su u subotu od 8 do 14 sati, natjecanje počinje u subotu od 15 sati i trajat će sve do 19 sati. Imamo cestovne moto utrke, skutere, brzinske utrke i oldtimere te uvodimo novu kategoriju – mini moto,” rekao je tajnik kluba Zlatko Jaroš.Dodao je kako će klub predstavljati osam vozača, a ukupno se očekuje preko 100 natjecatelja. U nedjelju program počinje već u 9,30 sati sa zagrijavanjem, a utrke od 13,30 sati.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn