NA POŽEŠKO-SLAVONSKIM PROMETNICAMA – Pijani maloljetnik upravljao vozilom, prometni recidivist zatečen s marihuanom

Datum objave: 05. 7. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – I ovog vikenda na području PU požeško-slavonske obavljena je akcija pojačanog nadzora prometa. Policijski službenici zatekli su u prometu alkohliziranog maloljetnika, ali i 28- godišnjeg prometnog recidivistu kod kojeg su pronašli i marihuanu.

U nedjelju 4. srpnja 2021. oko 1.30 sati u mjestu Mihaljevci u Vinogradskoj ulici, policijski službenici su zatekli 17-godišnjaka koji je prije stjecanja pravo na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,17 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. Protiv 17-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici te izvješće nadležnom Centru za socijalnu skrb.

U prometu zatečen recidivist, pronađena i marihuana

U nedjelju 4. srpnja 2021. oko 16.15 sati u mjestu Velika u Školskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak koji je policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu. Također je utvrđeno da je 28-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja i da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, a odbio je alkotest i testiranje na opojne droge. 28-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi optužni prijedlog kazne zatvora od 60 dana te novčana kazna u iznosu od pet tisuća kuna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Inače, tijekom provođenja aktivnosti pojačanog nadzora prometa na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 58 prekršaja od čega 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

TEKST: S. P. / PU PS       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn