NA GRANIČNOM PRIJELAZU SLAVONSKI BROD – U podvozje sakrio veću količnu cigareta, te pokušao ući u RH

Datum objave: 26. 10. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Temeljem naloga Županijskog suda, pretraženo je vozilo, te je u preinačenom i pregrađenom podvozju automobila 37- godišnjeg vozača, državljanina BiH, pronađeno 5859 raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Republike Hrvatske.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 23. listopada, u 8.14 sati, graničnoj kontroli je (između ostalih) podvrgnut osobni automobil, njemačkih registracijskih oznaka i 37-godišnji vozač (državljanin Bosne i Hercegovine), kao i 32-godišnji putnik (također državljanin Bosne i Hercegovine) iz spomenutog automobila. Policijski službenik je prilikom nadzora posumnjao, da se u osobnom automobilu nalazi krijumčarena roba, čije sumnje su poslije i potvrđene. Zajedničkim radom policijskih i carinskih službenika, te detaljnijim pregledom, uočeno je duplo dno na vozilu, te su se u unutrašnjosti nalazile skrivene cigarete.

Temeljem naloga Županijskog suda, pretraženo je vozilo, te je u preinačenom i pregrađenom podvozju automobila, pronađeno 5859 raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Republike Hrvatske.  Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili, da je kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora počinio 37-godišnjak, dok se 32-godišnjak ne dovodi u vezu sa počinjenjem kaznenog djela. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

TEKST: S. P./ PU BP      FOTO: PU BP

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn