MUZEJ GRADA PAKRACA – Otvorena izložba fotografija “Mali gradovi” Bojana Mrđenovića

Datum objave: 19. 10. 2019. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – U Muzeju grada Pakraca sinoć je svečano otvorena izložba dokumentarističkih fotografija “Mali gradovi” Bojana Mrđenovića, mladog autora iz Virovitice. Izložba predstavlja tri ciklusa fotografija  iz Daruvara, Kutine i Pakraca, a bit će otvorena do 12. studenoga 2019. godine.

“Sva moja fotografska istraživanja bila su ciljana i tematski uokvirena, a to je podrazumijevalo i odlazak na putovanja. Zapravo fotografiju koristim kao alat za arheološko bilježenje nekih stvari oko mene koje se mijenjaju i time stvaram katalog promjena. Sve fotografije nastajale su dugi niz godina, a time sam se ponovo vraćao na ista mjesta što je metoda koju koristim. Ta vrsta pejzaža ili prostora u fotografiji govori o društvenim kretanjima i promjenama, o političkoj i ekonomskoj situaciji, i te se fotografije prepoznaju i ljudi se s njima mogu poistovjetiti”, rekao je autor izložbe Bojan Mrđenović.

Riječ je o izložbi koja predstavlja tri ciklusa fotografija – Budućnost, Toplice i Uvozna pustinja iz tri grada Daruvara, Kutine i Pakraca.  Ovaj projekt predstavljen je na samostalnim izložbama u Zagrebu, Dubrovniku, Solinu i Puli te na grupnim izložbama u Ljubljani, Beogradu, Pordanoneu, Sarajevu, Bratislavi i Beču.

Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, naglasila je kako svaka Bojanova fotografija ima priču i ideju, strpljivo su godinama analizirane i snimane pa stoga i jesu vrhunsko umjetničko djelo. Izložba „Mali gradovi“ dio je projekta rezidencije Bojana Mrđenovića u Muzeju grada Pakraca koji je podržalo i Ministarstvo kulture,  a izložbu građani mogu razgledati do 12. studenog.

IZVOR: pakrackilist.hr/vijesti

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn