MUZEJ GRADA PAKRACA – Izložba “Vatru gasi, brata spasi” povodom visoke obljetnice pakračkog vatrogastva

Datum objave: 27. 10. 2018. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – U utorak 30.listopada s početkom u 18.00h u Muzeju grada Pakraca otvara se izložba pod nazivom “Vatru gasi, brata spasi!”. Ova povijesna izložba posvećena je 140 obljetnici osnutka i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pakrac te njegovom društvenom i kulturnom utjecaju na život grada

Uz pozivnicu, čiju je elegantnu retro-ljepotu teško ne primjetiti, na samoj svečanosti otvorenja pakrački muzelaci pripremili su i malo glazbeno iznenađenje, Tamburaški orkestar Pakrac izvesti će “Pakračku vatrogasnu koračnicu”.

“Ovu koračnicu je krajem 19.stoljeća napisao Achilles Vael, Belgijanac koji je radio u “Slaveksu” i posvetio je grofu Somzeeu tadašnjem upravitelju pakračkog vlastelinstva. Note ove skladbe dugo su bile zagubljene i nasreću nedavno pronađene pa je ovo jedinstvena prilika da čujete i ovaj djelić vatrogasne povijesti. Pozivamo vas sve da nam se pridružite na maloj svečanosti otvorenja, a izložbu ćete u muzeju moći razgledati do 20. studenog!” najavila je ravnateljica muzeja Jelena Hihlik.

TEKST: S. P.       FOTO: pozivnica/plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn