MORH – Redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a

Datum objave: 22. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u razdoblju od utorka 22. ožujka 2022. do petka 25. ožujka 2022. u periodu od 10 do 15 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida i  na području Požeško-slavonske, Osječko- baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova “Lekenik”, nakon čega će se  provoditi zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera. Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka.

IZVOR: morh.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn