MORH – Redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a

Datum objave: 03. 7. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Tijekom današnjeg dana u vremenu od 10:00 do 11:30 i u vremenu od 13:30 do 15:00 sati očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Ličko-senjske i Zadarske županije. Probijanje zvučnog zida očekuje se na području navedenih županija i tijekom sutrašnjeg dana.

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva će od 3. do 5. srpnja 2024. provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati pojačana buka kao i probijanje zvučnog zida.

Tako se tijekom današnjeg dana u vremenu od 10:00 do 11:30 i u vremenu od 13:30 do 15:00 sati očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Ličko-senjske i Zadarske županije. Probijanje zvučnog zida očekuje se na području navedenih županija i tijekom sutrašnjeg dana.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Zbog navedenih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske ovim putem građane mole za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

TEKST: S. P.                 FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn