MLADI U ZAJEDNICI – Predstavljeni pleternički projekti za mlade vrijedni 175 tisuća kuna

Datum objave: 31. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Društvo naša djeca Pleternica i Udruga Mladi za mlade predstavili su u Interpretacijskom centru Terra Panonica svoje projekte “Mladi za mlade” i “#mladistart” kojima žele osnažiti mlade i  podići njihovu kvalitetu života u lokalnoj zajednici.

Društvo naša djeca i Udruga Mladi za mlade kao nositelji projekata “Na mladima svijet ostaje” vrijedan 75 tisuća kuna i “#mladi start” ukupne vrijednosti 100 tisuća kuna, održali su danas početne konferencije projekata koje provode. Predstavljanju projekata koji su financirani iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade nazočili su zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffman, zamjenik županice Ferdinand Troha te predstavnik NK Slavija Ante Jozić.

Udruga Mladi za mlade Pleternice kao nositelj projekta zajedno sa partnerima Grad Pleternica i Požeško – slavonska županija provodi projekt #mladistart kojemu je cilj osnaživanje mladih iz ruralnog područja, podizanje kvalitete života, potaknuti poduzetništvo, razvoj ruralne sredine te zadržavanje mladih u lokalnoj sredini.

Udruga Društvo naša djeca Pleternica kao nositelj projekta zajedno sa partnerima Hrvatsko žensko društvo, Udrugom Mladi za mlade Pleternice, Javnom ustanovom Pleternica, Nogometnim klubom Slavija, Udrugom Graničar Zagrađe provodi projekt „Na mladima svijet ostaje“ kojemu je cilj poticanje mladih na društveni i aktivniji način života, povezivanje generacija, učenje o tradiciji i kulturi svoga kraja, poticanje održivosti sela kroz ruralni turizam, poljoprivredne zanate te oživljavanje starih zanata.

Na projektima koji će dati svoj doprinos u razvoju zajednice mladima je čestitao zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić .”Mladi su ovdje uvijek imali svoje mjesto, svog partnera u Gradu, a tako je i kroz ova dva projekta. Hvala vam na svim aktivnostma oje provodite, posebice na oživljavanju običaja i tradicije” rekao je Katić.” Čestitam na projektima koji značajno obogaćuju društveni život te daju mogućnost mladima da steknu nove vještine i iskustva i još aktivnije se uključe u razvoj zajednice, ” rekao je zamjenik županice Ferdinad Troha.

TEKST: S. Pok             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn