MLADI INOVATOR U AKCIJI – Požežanin Filip Križanac izrađuje 3D vizire te ih donira OŽB Požega

Datum objave: 10. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požežanin Filip Križanac mladi je inovator koji je odlučio svoje znanje i vještine upotrijebiti u borbi protiv korona virusa te je izradio 50 zaštitnih vizira koji će biti donirani Općoj županijskog bolnici Požega, dok je još 150 vizira u izradi i trebalo bi biti gotovo tijekom idućeg tjedna. Grad Požega donirao je materijal za njihovu izradu, dok su Poduzetnički inkubator i Zajednica tehničke kulture na korištenje dali 3D printere.

Uslijed pandemije novog korona virusa svjedočimo velikom globalnom nedostatku osobne zaštitne opreme. Ozbiljnost nedostatka te opreme vidljiva je i iz činjenice da u brojnim državama prikladne opreme nema dovoljno niti za medicinsko osoblje, koje se nalazi pod najvećim rizikom infekcije.

Požežanin Filip Križanac mladi je inovator koji je odlučio svoje znanje i vještine upotrijebiti u borbi protiv korona virusa te je izradio 50 zaštitnih vizira koji će biti donirani Općoj županijskog bolnici Požega, dok je još 150 vizira u izradi i trebalo bi biti gotovo tijekom idućeg tjedna. Vizir se sastoji od nosača koji se izrađuje u 3D printeru, plastične folije koja se kupuje gotova i prilagođava nosaču, a montira se i elastična traka koja ide iza glave. Grad Požega donirao je materijal za njihovu izradu, dok su Poduzetnički inkubator i Zajednica tehničke kulture na korištenje dali 3D printere.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn