MJESEC MUŠKOG ZDRAVLJA – Brkati studeni (Movember) u Požegi

Datum objave: 07. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ove se godine šesti put u Požeško-slavonskoj županiji u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Županijske liga protiv raka obilježava Brkati studeni-Movember (od engl. Moustache + November), mjesec muškog zdravlja. Prigodna javnozdravstvena akcija održat će se u subotu 9.11.2019. ispred zgrade Gradskog muzeja u Požegi, od 9 – 11 sati.

Ova je javnozdravstvena akcija započela je prije više od 15 godina u Australiji kada je 30 muškaraca odlučilo pustiti brkove kako bi prikupili sredstva za borbu protiv raka prostate i depresije kod muškaraca. Danas je na mjestu skupine entuzijasta ozbiljna fondacija koja je proglašena jednom od 100 najutjecajnijih nevladinih organizacija.

Ciljevi Movembera su:
1. Informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca
2. Prikupljanje sredstava za potporu istraživanju, liječenju i skrbi za oboljele
3. Očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida.

Iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju sve sugrađanke i sugrađane da se priključe u obilježavanju Movembera-brkatog studenog u subotu 9.11.2019. ispred zgrade Gradskog muzeja u Požegi, od 9 – 11 sati.

TEKST: S. P.        FOTO: Ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn