MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI PAKRAC – Program za sve prošle, sadašnje i buduće zaljubljenike u pisanu riječ

Datum objave: 17. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Ovogodišnji mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Pakrac obilježava uz bogat program koji je rezultat suradnje s velikim brojem programskih partnera, ustanova i pojedinca.

“Program je predviđen za sve uzraste, sve dobne skupine korisnika, sve članove sadašnje, potencijalne, prošle i buduće i za se koji vole čitati, ili koji će, možda, kroz ovaj Mjesec hrvatske knjige zavoljeti čitati,” kaže nam ravnateljica knjižnice Monika Lucić Fider. Naglasak je ove godine na hrvatskim autorima pa je s tim u skladu osmišljen i program pakračke knjižnice koji je počeo 16. listopada na sajmu Slavonski banovac Čitateljskim kutkom organiziranim za najmlađe u partnerstvu s Muzejom grada Pakraca na središnjem Trgu bana Jelačića.

“U sklopu programa obilježavanja 28. listopada bit će otvorena gostujuća izložba Gradskog muzeja Požega “Kruh nebeski”, a 3. studenoga na programu je promocija knjige “Popisi pakračkog sandžaka” Hrvatskog instituta za povijest, Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, a koja je važna za našu zavičajnu povijest i zavičajnu zbirku. Već 5. studenoga promoviramo knjigu “Karavana” Gorana Blaževića, jednu zanimljivu putopisnu knjigu o ekspediciji kroz pustinju Rub al Khali i nadamo se da će privući veliki broj ljubitelja putopisnih priča i avantura. Završavamo 15. studenoga važnim događanjem – prezentacijom projekta “Unutarnjeg uređenja Spahijskog podruma”, budućeg doma naše knjižnice i muzeja, prvog “hibrida” recimo tako, knjižnice i muzeja u Hrvatskoj,” najavila je ravnateljica.

 

Od 15. listopada do 15. studenoga, uz ciklus pričaonica za djecu predškolske dobi, kroz pakračku knjižnicu proći će i veliki broj razreda osnovne i srednje škole, veliki broj vrtićkih skupina, odvijat će se program kinoteke u partnerstvu sa Srednjom školom Pakrac, a knjižnica će i putovati – posjećivat će područne škole i vrtiće koji su dislocirani iz samog grada.

 

Pri tom, besplatan će biti upis za učenike prvih razreda osnovne škole, a u čast mjeseca knjige i čitanja, pakrački knjižničari opraštaju u ovim danim i sve zakasnine zaboravnim čitateljima.

TEKST: S. Pok             FOTO: D. Oroz

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn