MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA – Veselo, edukativno druženje sa spisateljicom Majom Šimlešom i žirafom Suli

Datum objave: 19. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Svakodnevna edukativna i kreativna druženja u Mjesecu hrvatske knjige, Gradska knjižnica Nova Gradiška, ovih je dana, na radost prvašića iz Osnovne škole “Mato Lovrak”, upotpunila susretom sa spisateljicom Majom Šimlešom koja je tom prigodom malim čitateljima predstavila treću slikovnicu o avanturama žirafe Suli

Promovirajući vrijednost čitanja i druženja s knjigom od najranijeg djetinjstva, Gradska knjižnica Nova Gradiška, svakodnevna je kreativna druženja u Mjesecu hrvatske knjige, ovih dana, na radost prvašića iz gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”, upotpunila susretom sa spisateljicom Majom Šimlešom. Bila je to prigoda i za predstavljanje autoričine treće slikovnice o dogodovštinama dugovrate, dražesne žirafe Suli u avanturi-prijateljstvo, koja je, zajedno sa spisateljicom, „doputovala“ iz Zagreba.

U ugodnom susretu čiji je cilj potaći na čitanje, autorica je ukazala i na veliku ulogu ilustratora u stvaranju knjiga i slikovnica, te tako male čitatelje, upoznala i s novim velikim litetarno-stvaralačko-kreativnim svijetom. Nakon druženja sa Suli i njenom autoricom, uslijedila je likovna radionica simboličnog naziva Knjižno-muzejska priča- DRUGačiji osjećaj pod vodstvom muzejske pedagoginje, Jelene Kovre mag. educ. art, s ciljem promicanja Gradske knjižnice i Gradskog muzeja kao i pobuđivanja zanimanja za sve vrste umjetničkog izričaja kod najmlađih.

Ideju izrade likovnog djela radionice objasnila je voditeljica, dugogodišnja kreativnostručna suradnica GKNG: „ Kako je Suli u svojoj avanturi doživjela razne osjećaje, ideja je pomoći učenicima da, potaknuti njenim avaturama, i osobno dožive slične osjećaje i iskažu ih putem jednostavne, čiste i dostupne likovne tehnike, jer, gotovo je jednako važno osjećati, kao i znati izraziti osjećaje, što je, u konačnici, ključno za osobno zdravlje i razvoj.“ rekla je voditeljica radionice Jelena Kovre.

TEKST: S.T           FOTO: GKNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn