EKSPERIMENTALNI PROGRAM – Osnovne škole u Pleternici i Jakšiću te Srednja škola Pakrac odabrane za eksperimentalni program

Datum objave: 23. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

skola2-novo

POŽEGA – OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica i OŠ Mladost Jakšić  te Srednja škola Pakrac odabrane su za sudjelovanje u eksperimentalnom programu Ministarstva znanosti i obrazovanja.Odabrane škole za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme te novosti vezane uz eksperimentalni program “Škola za život” objavila je ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak na konferenciji za novinare.

Na javni poziv za izvođenje ekperimentalnoga programa kurikularne reforme „Škola za život” prijavile su se 143 matične osnovne škole i 231 područna te 72 srednje škole, a odabrano je  50 osnovnih škola i 30 srednjih škola.Eksperimentalni program provodit će se od iduće školske godine u 1. i 5. razredima osnovne škole u svim nastavnim predmetima, a u 7. razredima  eksperimentalni programi iz biologije, kemije i fizike.

U srednjim školama eksperimentalni program provodit će se u prvim razredima gimnazija u svim nastavnim predmetima, a u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima u općeobrazovnim predmetima.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P. (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn