MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA – Za područje Požeško-slavonske županije potpisano 12 ugovora vrijednih gotovo 3 milijuna kuna

Datum objave: 11. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U Pakracu je jučer potpisano dvanaest ugovora iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa ulaganja u zajednicu koje je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Požeško-slavonske županije potpisao pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška. Ukupna vrijednost svih ugovora iznosi 2.950.000,00 bespovratnih kuna.

Za obnovu potkrovlja Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana u Pakracu koji će se prenamijeniti u radne prostore, ravnateljici Marini Major je uručen ugovor vrijedan milijun kuna  – 700.000,00 kuna iz Programa ulaganja u zajednicu, a 300.000,00 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Ugovor vrijedan je 450 tisuća kuna za radove na izgradnji srednje škole uručen je gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić. Ugovore su potpisali i načelnicima općina Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika te drugi predstavnici lokalne samouprave i institucija s područja Požeško- slavonske županije.

Davor Huška naglasio je kako je iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU tijekom proteklih pet godina kroz četiri programa namijenjena razvoju lokalnih zajednica na područje Požeško-slavonske županije pristiglo oko 5 pet milijuna kuna nepovratnih sredstava te da vjeruje kako će se takva praksa nastaviti.

TEKST: S. P.            FOTO:pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn