MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU – Pripreme za Sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 04. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministrica Nataša Tramišak održala je 2. studenog pripremni sastanak sa čelnim ljudima i predstavnicima pet slavonskih županija uoči Sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati u domaćinstvu Požeško-slavonske županije

Prvi ljudi pet slavonskih županija sastali su se u utorak, 2.studenoga, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, gdje su s ministricom Natašom Tramišak održali radni sastanak. Povod susretu je skorašnja Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati u domaćinstvu Požeško-slavonske županije.

Tijekom sastanka riječi je bilo i o prilikama koje nas čekaju u novom programskom razdoblju do 2027. godine, a koje slavonske županije nikako ne bi smjele propustiti.

Prema smjernicama Europske komisije za novo programsko razdoblje od 2021. do 2027. godine imamo, između ostaloga, otvoreni put za komunikaciju i pokušaje unapređenja sustava znanosti i obrazovanja, prije svega kroz mogućnosti izgradnje osnovnih i srednjih škola, kao i jačanja kapaciteta zdravstvenog sustava, dakle i izgradnju bolnica – općih županijskih i ambulanti, kao i novih kliničkih bolničkih centara.

TEKST: S. T.         FOTO:facebook.com/natasa.tramisak

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn