UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR: Za “DanceOnNet” ministarstvo odobrilo 35 tisuća kuna

Datum objave: 29. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Ministarstvo kulture i medija osiguralo je gotovo osam milijuna kuna za programe razvoja novih kulturnih i edukativnh sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini. Na popisu odobrenih programa je i “DanceOnNet” Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar kojoj je za taj projekt odobreno 35 tisuća kuna.

Samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima te umjetničkim organizacijama i strukovnim udrugama za 280 projekata, Ministarstvo kulture i medija osiguralo je sredstva u ukupnom iznosu od 7.935.000,00 kuna temeljem provedenog Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini. Sredstva su namijenjena ponajprije najnezaštićenijim umjetnicima: samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom COVID-19 onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti. Na popisu odobrenih programa našla se i Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kojoj je odobreno 35 tisuća kuna za projekt „DanceOnNet

“Kroz projekt “DanceOnNet” Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem, a podrška ministarstva dodatni nam je poticaj, ” rekla je Ilijana Lončar.

Javnim pozivom usmjerenim na poticanje nastavka aktivnosti i djelovanja na područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, audiovizualnih djelatnosti te književnosti i prevodilaštva, Ministarstvo nastavlja s provođenjem mjera kako bi se dodatno podržalo kreiranje i distribucija umjetničkih aktivnosti u digitalnom okruženju.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn