MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA: Savezu amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje i Gradskoj glazbi “Trenkovi panduri” više od 60 tisuća kuna

Datum objave: 01. 4. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Javnim pozivom odobreno je sufinanciranje 43. smotre Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje u iznosu od 15 tisuća kuna, za seminare Saveza osigurano je dodatnih 25 tisuća kuna, a odobrena je i nabava puhačkih instrumenata Gradskoj glazbi „Trenkovi panduri“ u iznosu od 22 tisuće kune.

U okviru Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske iznosom od 5.625.900,00 kuna Ministarstvo kulture i medija sufinancirat će 307 programa kulturno-umjetničkog amaterizma u 2022. godini. Tim će sredstvima biti podržano 99 programa festivala, manifestacija i smotri, 139 programa nabave i obnove fundusa narodnih nošnji, tradicijskih i klasičnih glazbala, 26 programa koncertnih gostovanja i obljetnica, 24 programa poduke tradicijskih glazbenih i plesnih vještina i umijeća, 11 programa glazbenog/folklornog nakladništva te 2 programa ostalih potkategorija.

Navedenim javnim pozivom odobreno je sufinanciranje 43. smotre Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje u iznosu od 15 tisuća kuna, za seminare Saveza osigurano je dodatnih 25 tisuća kuna, a odobrena je i nabava puhačkih instrumenata Gradskoj glazbi „Trenkovi panduri“ u iznosu od 22 tisuće kune.

Kulturno vijeće za kulturno-umjetnički amaterizam razmotrilo je sve prijavljene prijedloge programa te donijelo stručna mišljenja, a uz navedene kriterije, prijavljeni su programi vrednovani uzimajući u obzir i epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom koja i dalje donosi izazove u planiranju, provedbi i dostupnosti programa te mobilnosti izvođača i djelatnika u području kulturno-umjetničkog amaterizma.

TEKST: S. P./  min-kulture.gov.hr       FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn