MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA – Rezultati financiranja programa za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara za 2021. godinu

Datum objave: 08. 8. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 2 milijuna kuna za 11 objekata.

Odobreni su programi zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima, podvodne i kopnene arheološke baštine, zatim programi zaštite i očuvanja orgulja te programi zaštite nematerijalnih kulturnih dobara i pokretnih etnografskih kulturnih dobara kao i programi zaštite na pokretnim kulturnim dobrima za 2021. godinu.

Podsjećamo,Ministarstvo kulture i medija, zbog šteta uzrokovanih katastrofalnim potresima na pogođenim područjima u ožujku i prosincu 2020., ove godine nacionalna sredstva uložilo u provođenje hitnih mjera zaštite stradalih kulturnih dobara (evakuacije, podupiranja, hitne sanacije itd.). Zbog toga će se ovim programima financirati samo hitni i nužni radovi u ostalim dijelovima Hrvatske. “Pratit ćemo realizaciju svih projekata i reagirati po procjeni i potrebi bilo osiguravanjem dodatnih sredstva ili odgodom financiranja nerealiziranih radova za sljedeću godinu.Natječaj za financiranje programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2022. godinu bit će raspisan u prosincu 2021., kada će svi prijavitelji moći procijeniti koliko će se radova uspjeti realizirati ove godine.” poručili su iz ministarstva.

U sklopu programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 2 milijuna kuna za 11 objekata.

U Brodsko-posavskoj županiji u programu je 8 objekata za čije očuvanje i zaštitu je odobreno 585 tisuća kuna.

 

Sve odobrene programe za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara u 2021. godini pogledajte ovdje.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn