MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA – U Pakracu otvoren Centar za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima

Datum objave: 07. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Prilikom posjete Gradu Pakracu ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u društvu saborskog zastupnika Ante Deura i ravnatelja nadležne Uprave u Ministarstvu, posjetio nedavno otvoreni ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu. Ured je otvoren svaki radni dan od 9:00 do 12:00 sati.

U traganju za najučinkovitijim mogućnostima pružanja odgovarajuće pomoći, još 1995. godine započeo je razvoj mreže Centara za psihosocijalnu pomoć. Od tada do danas, ustrojena je mreža u kojoj je ukupno 21 Centar za psihosocijalnu pomoć, u svim županijama RH.

Ministar Medved naglasio je važnost ovog projekta i dostupnost kako županijskih centara tako i ovog ureda u Pakracu svim braniteljima.Svrha cetara je naime informirati i pružiti psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na ovom području koji su u potrebi (pravna, socijalna, psihološka pomoć, informiranje vezano za mogućnosti daljnjeg školovanja, zapošljavanja i sl.) i tako omogućiti njihovu učinkovitu psihosocijalnu integraciju. Za sve hrvatske branitelje također su osigurani i besplatni sistematski pregledi.

Kako bi bili proaktivni u ostvarenju tog cilja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, uz već postojeće letke, tiskati i brošure te izraditi promotivne video filmove koji će sadržavati sve relevantne informacije i kontakte područnih ureda kojima se mogu obratiti, a u planu su i stručna predavanja i prezentacije.
Ured je otvoren svaki radni dan od 9:00h do 12:00h, a sve potrebne informacije možete dobiti i na broj telefona: 034 550-645 / Ivana Feltrin.

TEKST: S. P.                 FOTO: Grad Pakrac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn