MINISTAR ZDRAVSTVA U SLAVONSKOM BRODU – Potpisan ugovor o funkcionalnoj integraciji slavonskobrodske i novogradiške bolnice

Datum objave: 01. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

17073114301414

SLAVONSKI BROD –  Ministar  zdravstva Republike Hrvatske prof.dr.sc. Milan Kujundžić u pratnji prim. Željka Plazonića,dr.med., državnog tajnika, boravio je jučer u posjeti Brodsko-posavskoj županiji. Tom prigodom potpisan je Ugovor o funkcionalnoj integraciji Opće bolnice „Dr.Josip Benčević” Slavonski Brod i Opće bolnice Nova Gradiška.

Uz nazočnost ministra, državnog tajnika, župana Danijela Marušića  i zamjenika Damira Mirkovića, ugovor su potpisali prim. Josip Samardžić, dr.med., ravnatelj Opće bolnice „Dr.Josip Benčević” Slavonski Brod i Josip Kolodziej, dr.med. privremeni ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška. Cilj je  ostvarivanje  parametara  utvrđenih Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012.-2020., unapređenje kvalitete i djelotvornosti, te racionalizacija troškova pružanja zdravstvenih usluga, kao i smanjenja listi čekanja na zdravstvene usluge stanovništva Brodsko-posavske županije županije.

170731142953812

Funkcionalna integracija dijela zdravstvene djelatnosti Opće bolnice „Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod i Opće bolnice Nova Gradiška odnosi se na obavljanje bolničke (stacionarne) zdravstvene zaštite iz djelatnosti interne medicine, opće kirurgije, ginekologije i opstetricije, pedijatrije, psihijatrije, neurologije, infektologije, urologije, ortopedije i traumatologije, otorinolaringologije, oftalmologije i optometrije u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod, te bolničke (stacionarne) zdravstvene zaštite iz djelatnosti interne medicine, opće kirurgije, ginekologije i opstetricije, pedijatrije, psihijatrije, palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja u Općoj bolnici Nova Gradiška.
Funkcionalna integracija dijela zdravstvenih djelatnosti bolničkih zdravstvenih ustanova odnosi se i na pružanje usluga specijalističko – konzilijarne zdravstvene zaštite i dnevne bolnice u ugovorenim djelatnostima u kojima nedostaje potreban broj zdravstvenih radnika u jednoj ustanovi, a koji se mogu osigurati iz druge ustanove.
Nakon potpisivanja Ugovora o funkcionalnoj integraciji bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, ministar Kujundžić je u pratnji župana Marušića obišao odjele obje bolnice i susreo s liječnicima i pacijentima.

TEKST: S. P./ bpz.hr       FOTO:  www.bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn