MINISTAR OBRANE U SLAVONSKOM BRODU – Banožić s predstavnicima tvrtke “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.”

Datum objave: 10. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD- Ministar obrane Mario Banožić obišao je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine tvrtku “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.” u Slavonskom Brodu gdje je održao i radni sastanak s njezinim predstavnicima.”Uvjeren sam da će gospodarstvenici prepoznati prilike te kako ćemo svi zajedno raditi na jačanju gospodarstva i Hrvatske vojske,” naglasio je Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine tvrtku “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.” u Slavonskom Brodu gdje je održao i radni sastanak s njezinim predstavnicima.Obilasku i sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.Na radnom sastanku s ministrom Banožićem i admiralom Hranjem, sudjelovali su predsjednik Uprave “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.” Danijel Marić te predsjednik Uprave “Đuro Đaković Grupa d.d.” Hrvoje Kekez sa članovima Uprave, na kojem se razgovaralo o modelu zajedničkog nastupa po pitanju obrambenog fonda i o aktualnim projektima.

Tijekom obilaska proizvodnih pogona prikazane su aktivnosti na aktualnim projektima, prvenstveno višegodišnjoj suradnji na generalnoj reviziji tenkova M-84, kao i održavanju borbenih oklopnih vozila BOV Patria AMV 8×8. Ministar obrane tom je prigodom istaknuo kako je ovo jedna od onih hrvatskih tvrtki zahvaljujući kojoj se može zadržati razina opremanja na stupnju koji će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane i u ovim izazovnim vremenima.

“Tvrtka “Đuro Đaković Specijalna vozila” nudi, uvjerili smo se, uistinu kvalitetne i vrhunske proizvode koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete, od proizvodnje baznih vozila BOV Patria 8×8 pa sve do generalne revizije tenkova s tendencijom daljnjeg razvoja suradnje i u drugim područjima poslovanja tvrtke”, rekao je Banožić i izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i u idućim godinama s obzirom i na nove perspektive u kontekstu povlačenja financijskih sredstava iz Europskoga obrambenog fonda. “Uvjeren sam da će gospodarstvenici prepoznati prilike te kako ćemo svi zajedno raditi na jačanju gospodarstva i Hrvatske vojske”, zaključio je ministar obrane.

“Bilo nam je zadovoljstvo održati sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjem, kao čelnim osobama našeg najvažnijeg partnera na vojnom programu “Đuro Đaković Specijalna vozila”. Bila je to prilika da popričamo i o kratkoročnim i dugoročnim planovima Ministarstva, u kojima se dosadašnja uspješna i kvalitetna suradnja MORH-a i “Đuro Đaković Specijalna vozila” nastavlja na obostrano zadovoljstvo i u narednom razdoblju”, rekao je predsjednik Uprave Danijel Marić te dodao kako se nastavljaju pripreme za pokretanje projekata koje bi trebale doprinijeti povećanju razine opremljenosti OSRH, a u kojem će “Đuro Đaković Specijalna vozila” imati značajnu ulogu.

IZVOR: MORH                FOTO: MORH/J.Kopi

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn