MEMORIJALNA BICIKLISTIČKA VOŽNJA – Sjećanje na poginule pripadnike SJP “Trenk”

Datum objave: 30. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – I ove godine održana je Memorijalna biciklistička vožnja od Trenkova do Ivanovca u kojoj je sudjelovalo  14 djelatnika PU požeško-slavonske i umirovljenih djelatnika Specijalne jedinice policije „Trenk“. Na taj put su simbolično krenuli  iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega.

Dana 1. svibnja 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija „Bljesak“ u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu. Tijekom akcije poginula su dva pripadnika Specijalne jedinice policije “Trenk” Požega, Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić i sedam djelatnika je teško ranjeno, dok je poginuo i jedan pripadnik ATJ “Lučko”, a jedan je teško ranjen.

I ove godine održana je Memorijalna biciklistička vožnja od Trenkova do Ivanovca u kojoj je sudjelovalo  14 djelatnika PU požeško-slavonske i umirovljenih djelatnika Specijalne jedinice policije „Trenk“. Na taj put su simbolično krenuli  iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega. Također su se tijekom puta pomolili na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije “Trenk”, a koje se nalazi kod zgrade PU požeško-slavonske.

U spomen na dvojicu poginulih, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja, na Ivanovcu je podignuto spomen obilježje, a i ove godine članovi obitelji poginulih, predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem  i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobištima i mjestu pogibije prisjetili su se svojih najmilijih, pripadnika i kolega koji su položili život za hrvatsku domovinu. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća  održana je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić. Prisutni su se prisjetili poginulih, Tomislava, Daniela i drugih suboraca te njihove velike žrtve koja u svakome budi tugu, ali i ponos.

IZVOR: PU Požeško-slavonska

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn