MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI – Spoj tradicije, sporta i turističkog potencijala

Datum objave: 26. 6. 2022. | Kategorija: Sport

PLETERNICA- U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice, u Pleternici je održan trodnevni Međunarodni konjički turnir, kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo i prvenstvo Republike Hrvatske. Na nacionalnoj razini uvjerljivo najbolje rezultate ostvario je Antun Živić, vozač Državne ergele Đakovo.

U tri dana turnira, od 24. do 26. lipnja posjetitelji su mogli vidjeti više od 50 vozača iz Amerike, Luksemburga, Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Hrvatske i Austrije koji su pokazali umijeće u pokazali je umijeće u dresuri, maratonu, vožnji preciznosti te jedinstvenoj noćnoj vožnji koja je održana prvog dana turnira.

Najbolje rezultate u različitim disciplinama na nacionalnoj razini ove je godine ostvario vozač Državne ergele Đakovo Antun Živić. On je ukupni pobjednik u Prvenstvu Hrvatske u dvopregu, drugo mjesto je osvojio Marko Vidačić, a treći je Dario Dorušak. Kod jednoprega ukupni pobjednik je Stjepan Ergović, a drugo mjesto osvojio je Ivan Nikolić   Vozačima je danas na postignutim rezultatima čestitala gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Organizatori, KK Pleternica već su po tradiciji, pripremili i bogat popratni program pa su tako u ova tri dana posjetitelji osim u ljepoti koničkog sporta mogli uživati i u zabavnim sadržajima te koncertima Stjepana Jeršeka i TZ Zlatna dolina.

TEKST: S. Pok              FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn