MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI – Najviše vozača i kategorija u povijesti turnira

Datum objave: 23. 6. 2017. | Kategorija: Sport

konji 1

PLETERNICA – Konjički klub Pleternica domaćin je Međunarodnog konjičkog turnira koji se u Pleternici održava od 23. do 25. lipnja. Na turniru sudjeluje 30 natjecatelja iz Rumunjske, Slovenije, Srbije, SAD-a, Mađarske i Hrvatske, a po prvi puta uvedena je i kategorija ponija, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su uz direktora turnira Domagoja Katića nazočili i predsjednik Konjičkog kluba Pleternica Ivica Katić, međunarodni sudac iz Austrije Wolfgang Csar te tehnički delegat Joakim Medina Garsia iz Španjolske.

“Turnir se održava deveti put zaredom od kako smo uveli takmičenje po pravilima Svjetske konjičke organizacije. Ova godina nam je posebna, imamo najviše vozača i prvi put u povijesti turnira imamo kategoriju ponija. Drago nam je zbog toga jer to je kategorija koja se redovito pojavljuje na svim takmičenjima u Europi i izvan Europe, tako da i mi sada pratimo potpuno razvoj tog sporta. Ove godine imamo vozače iz Rumunjske, Srbije, Slovenije, SAD-a, Hrvatske, Mađarske u nekoliko kategorija. Nadamo se da ćemo imati sreće s vremenom te da će doći veliki broj posjetitelja,” rekao je Ivica Katić, predsjednik Konjičkog kluba Pleternica.

IMG_2427

U skladu s pravilima obavljen je veterinarski pregled konja, utvrđeno je kako su svi u dobroj zdravstvneoj kondiciji te će svi prijavljeni i nastupiti, najavio je tehnički delegat Joakim Medina Garsia.

IMG_2433
“Imamo 30 natjecatelja, od toga 26 u međunarodnoj konkurenciji, ostali se natječu isključivo u Prvenstvu Hrvatske. Zadužen sam za apsolutnu kontrolu i u koordinaciji s organizacijskim odborom donosim odluke ali za sada nije bilo nikakvih problema. Ovo je najveći razina natjecanja i u ime Svjetske konjičke manifestacije želim se zahvaliti Pleternici jer nam je to izuzetno važno. Organizacija je vrlo dobra. Svaki turnir s tri zvjezdice mora zadovoljit određene standarde i to je ovdje učinjeno kao na svim ostalim Međunarodnim turnirima. Nešto je manji broj vozača nego na ostalim turnirima, ali to će zasigurno već iduće godine biti drugačije,” naglasio je Medina Garsia tehnički delegat na turniru.Turnir se razvija i raste svake godine, a vozači iz udaljenih zemalja svijeta potvrda je kako je porepoznat i na svijetskoj razini, naglasio je Wolfgang Csar.

IMG_2431

“Ove godine imamo vozača iz Amerike, a prošle godine je bio iz Čilea, tako da je turnir doista prepoznat na svjetskoj razini. Organizacija je vrlo dobra, osjećamo se ugodno, jedino su vozači malo nervozni jer je ovo važan turnir za kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo. I sam sam bio organizator u Austriji i znam koliko je to zahtjevan zadatak,” rekao je Wolfgang Csar.
Uz atraktivne utakmice koje nudi turnir, organizatori su se pobrinuli i za popratne sadržaje te bogatu gastro ponudu.

TEKST: S.P./ D.K.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn