MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR PLETERNICA 2018 – Slavlje vrhunskog sporta i plemenite ljepote konja

Datum objave: 24. 6. 2018. | Kategorija: Sport

NASLOVNA

PLETERNICA- U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice, u Pleternici je održan Međunarodni konjički turnir, kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo i prvenstvo Republike Hrvatske. Pobjednik međunarodnog turnira je Miha Tavčar iz Slovenije. Nacionalni pobjednici su Domagoj Grgić s jednopregom i David Sušac s dvopregom.

U tri dana turnira, od 22. do 24. lipnja, 30 natjecatelja iz Rumunjske, Slovenije, Estonije, Mađarske i Hrvatske, pokazalo je umijeće u dresuri, maratonu i vožnji preciznosti. Pobjednik međunarodnog turnira je Miha Tavčar iz Slovenije, drugo i treće mjesto osvojili su natjecatelji iz Mađarske Norbert Kakonyi i Istvan Szecsi. Pobjednik Prvenstva Hrvatske u vožnji jednoprega je Domagoj Grgić, drugo mjesto osvojio je Antonio Mačinković, a treće Andrija Obrovac. U vožnji dvoprega nacionalni pobjednik je David Sušac, drugo mjesto osvojio je Antun Živić, vozač Državne ergele Đakovo, a treće Antonio Vidačić.

M1 M2

Sve nazočne prigodnim je riječima pozdravila gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.”Nivo koji je Pleternica sebi zadala jest – biti izvrstan u svemu. Želimo biti izvrsni i u ovom međunarodnom konjičkom turniru. Podigli smo ljestvicu, danas smo ugostili 30 natjecatelja iz Europe, otvorili smo svoja široka slavonska srca i duše, ugostili smo i vrhunske sudce koji sude svjetska prvenstva i po tome je konjički turnir u Pleternici zasigurno broj 1. u ovom dijelu Europe,” rekla je gradonačelnica Jozić.

NN 1 NN2

Natjecatelje, goste i okupljene Pleterničane pozdravio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Ovo je prekrasno druženje i uživanje u ljepoti jednog od najboljih čovjekovih prijatelja. Najljepše, najugodnije životinje su konji: Slavonija je uvijek živjela uz konje,i u vrijeme kada su zajedno radili kako bi prehranili obitelji i danas, kada je i Europa došla u Hrvatsku kako bi zajedno uživali u njihovoj ljepoti. Hvala prijateljima koji su se odvažili prijeći stotine kilometara kako bi se natjecali ovdje i pokazali svoje i sposobnosti svog četveronožnog blaga, ali i prenijeli dobre vibracije i poruke iz Slavonije u svoje domovine,” rekao je župan Tomašević..

NNN

Dobri domaćini i ove su godine u sklopu turnira pripremili niz popratnih programa, drugu godinu zaredom u organizaciji TZ grada Pleternice održan je izbor najuređenije okućnice. Nagradu od tisuću kuna i prigodne poklone dobila je obitelj Jakoba Marića iz Ulice kralja Zvonimira iz Pleternice, a nagrade je uručila gradonačelnica Antonija Jozić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn