MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI O PRIJEVREMENOM ROĐENJU – I Požega svijetli za palčiće!

Datum objave: 17. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Dana 17. studenoga obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.Grad Požega pridružio se ovogodišnjem obilježavanju osvijetlivši zgradu Gradske kuće (Trg Sv. Trojstva 1) u ljubičastu boju. Ljubičasta boja postala je simbol Svjetskog dana prijevremenog rođenja, jer u vizualnom identitetu predstavlja osjetljivost i iznimnost, što dobro opisuje ove male borce, male palčiće.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji, kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela.

Grad Požega pridružio se ovogodišnjem obilježavanju tako da je u periodu od 17 do 19 sati zgrada Gradske kuće (Trg Sv. Trojstva 1) bila osvijetljena u ljubičastu boju. Ljubičasta boja postala je simbol Svjetskog dana prijevremenog rođenja, jer u vizualnom identitetu predstavlja osjetljivost i iznimnost, što dobro opisuje ove male borce, male palčiće.

IZVOR: Grad Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn