MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV LOVA – Pucanje i ubijanje nisu sport i zabava

Datum objave: 03. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U svijetu se danas obilježava svjetski dan borbe protiv lova kada aktivisti za zaštitu životinja,ali i drugi civilizirani građani poseban naglasak stavljaju na ukazivanje kako je pucanje i ubijanje životinja primitivan čin nasilja, a lovci ubijanje iz zasjede ili proganjanje nevinih životinja nazivaju sportom.

Masakr i barbarski način „zabave” promiče se i kao dio hrvatske turističke ponude, iako iživljavanjem nad drugim bićima unazađuje hrvatski turizam koji bi se trebao fokusirati na prirodne ljepote i očuvanje prirode. Prolijevanje krvi pod parolom tobožnje brige za okoliš i životinje nemoralno je i ekološki neprihvatljivo.
“Lovci proganjanje, ranjavanje i ubijanje životinja radi zadovoljenja svoje potrebe za nasiljem nazivaju odstrjelom, čime žele ublažiti i prikriti činjenicu da se radi o ubojstvu. „Odstreljivanjem” žele demonstrirati svoju nadmoć nad životinjama koje nemaju šanse obraniti se i spasiti svoje živote. Stoga je davanje „počasti” ubijenim životinjama izopačen čin prikrivanja brutalnosti.
Jasno i glasno osuđujemo „odstrjeljivanje” životinja te tražimo da Hrvatska pokaže svoju civiliziranost i prestane promovirati lov kao dio turističke ponude. Turizam ni u jednom svojem dijelu ne bi smio promovirati ubijanje i nasilje. Zaštita okoliša i približavanje životinjama, koje neće visjeti sa zidova kao trofeji nego živjeti svoje živote, mogu se uspješno provoditi širenjem ekoturizma gdje se životinje „love” fotoaparatima, a ne oružjem. U ekoturizmu nalaze se veliki potencijali, nova radna mjesta velik priljev novaca od stranih i domaćih turista, ali i upoznavanje s prirodom. Lov treba izumrijeti, a lovstvo treba zamijeniti miroljubivom i stvarnom zaštitom životinja i prirode!” poručuju iz Udruge Prijatelji životinja.

TEKST: S. P.       FOTO: Prijatelji životinja

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn