MEĐUNARODNA SURADNJA – Cesarići domaćini učiteljima iz Španjolske

Datum objave: 19. 1. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Osnovna škola „Dobriša Cesarić“ ugostila je nastavnike iz španjolske škole CEIP Angelina Abad iz Vila Reala. Nastavnici Juan Navarro Munoz i Jordi Mata Cerisuelo prisustvovali su jednom nastavnom tjednu u požeškoj školi od 15.1. do 19.1.2024. godine.

Prateći nastavu kod nastavnika domaćina uspoređivali su obrazovne prakse kroz promatranje rada u razrednoj i predmetnoj nastavi. Osim promatranja i sudjelovanjem na nastavi posjetili su Gradsku kuću, Požešku kuću, Gradsku knjižnicu i Glazbenu školu. Ovakav način posjeta stranim školama odvija se u sklopu Job Shadowinga kroz projekt španjolske škole koji se naziva Education for the cities of the future: an ecological and sustainable Europe.

“Do sada su nastavnici posjetili škole u Italiji, Belgiji i Potrugalu te su se odlučili i promatrati naš obrazovni sustav. Kao škola domaćin, naši učitelji pokazali su izrazitu stručnost, susretljivost i nadasve profesionalnost kroz primjere izvrsnog rada.” naglasila je ravnateljica škole mr. sc. Lidija Pecko.

“Projektom smo osnažili prijateljstva i kolegijalnost te otvorili vrata novim suradnjama i zajedničkim aktivnostima na međunarodnoj razini. ” zaključila je Pecko.

TEKST: S. P.                 FOTO: OŠ D. Cesarić

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn