MARIJINI OBROCI I SAJAM U OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA – Humanitarni projekt koji donosi višestruku dobrobit

Datum objave: 13. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – 10. godinu za redom OŠ Antuna Kanižlića provodi projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je dio velikog međunarodnog projekta Mary’s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i pomoći volontera, osigurava jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci na rubu najtežeg siromaštva.

„Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary’s meals trenutačno u svijetu hrane više od 2 279 941 djece. Da bi jedno dijete polazilo školu i primilo Marijin obrok, potrebno je 132 kn godišnje -U okviru školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska u požeškoj školi uz pomoć učitelja, učenika i roditelja , desetu godinu zaredom organiziraju i  humanitarni Sajam u školskom dvorištu.

Posjetitelji sajma moći će u zamjenu za donaciju ponijeti neki od ponuđenih predmeta, pogledati prigodan dječji program, okrijepiti se u sajamskoj slastičarnici. U sklopu sajma bit će organizirane i edukativne likovne, kreativne, plesne radionice namijenjene svoj djeci i učenicima drugih škola koji će posjetiti sajam. Pozvani su i građani kako bi pomogli da mladi humanitarci sakupe donacije za 189 djece koja se školuju u Sackie Town Primary School u Liberiji, a čiji su Kanižlićevci ponosni donatori.

U zabavnom programu sudjelovala su djeca iz Oš Dobriša Cesarić i OŠ Julia Kempfa,Glazbena škola Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Plesni studio Marine Mihelčić i Art Tina,a pripremljene su i brojne radionice.
Prigodnim riječima na humanim aktivnostima koje imaju višestruko pedagoško i civilizacijsko značenje mladim humanitarcima i njihovim učiteljima čestitao je zamjenik  požeškog gradonačelnika Borislav Miličević.

TEKST: S. Pok           FOTO: grad.pozega

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn