MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA – Pakračanin predao tisuću komada streljiva, pronađena eksplozivna sredstva iz Domovinskog rata

Datum objave: 04. 1. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” za kraj 2020. godine na području PU požeško-slavonske ostat će zabilježen pronalazak protuoklopne rakete i tromblonske mine zaostale iz Domovinskog rata te dragovoljna predaja tisuću komada streljiva u Pakracu.

Pronašli eksplozivna sredstva
U srijedu 30. prosinca 2020. u blizini mjesta Subocka na zapuštenoj njivi, 46-godišnjak je pronašao ostatak protuoklopne rakete zaostale iz Domovinskog rata. U petak 1. siječnja 2021. u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske u polju u blizini nogometnog igrališta djeca su pronašla ostatak tromblonske mine za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata.Navedena sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Dragovoljno predao tisuću komada streljiva
U četvrtak 31. prosinca 2020. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao tisuću komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. P. (Ilustracija)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn