MALI ČAGLINČANI “RASTURAJU” JAPANSKI – Izvrstan nastup i prvo mjesto na Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku

Datum objave: 03. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Na 18. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku održanom 31. ožujka u Zagrebu u organizaciji Filozofskog fakulteta i Veleposlanstva Japana u RH, najbolji nastup u kategoriji skupnih izvedbi su imali, i osvojili prvo mjesto učenici OŠ Stjepana Radića Čaglin, Leon Bolić, Goran Miloš, Dario Pamer i Stanko Panić.

Već je poznato kako je Osnovna škola Stjepana Radića iz Čaglina jedina osnovna škola u Hrvatskoj u kojoj se godinama uči japanski jezik kroz izvannastavnu aktivnost. U subotu 31. ožujka 2019. godine čaglinski učeni ci sudjelovali su na 18. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku, u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nastupili su i naši učenici u kategoriji skupnih nastupa.

Natjecanje je otvorio g.Kazumasa Miyazaki, otpravnik poslova a.i., Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, a čaglinsku školu predstavljali su Leon Bolić, Goran Miloš, Dario Pamer i Stanko Panić koji su otpjevali ,,Kad si sretan”. U skupnom nastupu su još nastupile Lara Pečurlić i Ana Uljatovski  s pjesmicom ,,Akarui Ohisama” te osmašice Ema Budoš, Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo i Nada Stjepanović koje su izvele igrokaz ,,Nevolje jedne tinejdžerice”.  Za nastup ih je kroz INA japanski jezik pripremala učiteljica engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović.

Dobra priprema i ove godine donijela je dobre rezultate pa su odlukom žirija najbolji nastup na japanskom jeziku u kategoriji skupnih izvedbi su imali, i osvojili prvo mjesto učenici OŠ Stjepana Radića Čaglin, Leon Bolić, Goran Miloš, Dario Pamer i Stanko Panić.

TEKST: S. P.     FOTO: Akiko Nishimoto Damjanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn