LZD VILA VELEBITA – Šesta Likovna kolonija

Datum objave: 19. 9. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U organizaciji Ličkog zavičajnog društva “Vila Velebita” danas se u Požegi održava šesta Likovna kolonija koja je okupila dvadesetak slikara akademske provenijencije i umjetnika amatera iz Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Koprivnice i drugih gradova. Nastavak je to započete aktivnosti na prezentaciji likovnih ostvarenja više umjetnika u našoj sredini, koju je započeo predsjednik društva prof.dr.sc. Josip Fajdić.

“Uratke Likovne kolonije uvijek prezentiramo za Dan grada u našem Gradskom muzeju, a nadam se da će tako biti i ovoga puta. Okupili smo se, rekao bih u ovo „nevrijeme“, dok traje pandemijska histerija, pa smo na neki način reducirani jer su neke koji su svih ovih godina dolazili ove godine izostali zbog straha od zareze. U tom smo pogledu poduzeli sve potrebne mjere i standarde koji su propisani. Imam samo dvije želje – jedna je da napravite dobre likovne uratke, da dobro prezentiramo tu koloniju kao uvijek do sada, a druga moja želja je da odemo večeras svojim kućama zdravi i sigurni,”poručio je dr. Fajdić.

Umjetnike je u ime Grada Požege pozdravio gradonačelnik Darko Puljašić, a događaju je prisustvovao i njegov zamjenik Ferdinand Troha. “Pridružit ću se u ove dvije najvažnije želje. Nadam se da ćete napraviti prekrasne slike jednog od najljepših gradova na svijetu i da ćete se i dogodine vratiti u našu Požegu. Doktore Fajdić, vama kao i svaki puta čestitam na organizaciji Likovne kolonije jer ne smijemo se predati, život nije stao i preživjeli smo gore i opasnije stvari. Nadam se da ćete svi danas uživati u našem gradu i hvala vam što se uvijek vraćate. Ostanite mi pozitivni, a budite negativni!” kazao je gradonačelnik Puljašić.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn