LORA POŽEGA – Prijavite se na besplatne radionice na temu energetske obnove obiteljskih kuća

Datum objave: 02. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić i ravnateljica Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Požega Andreja Menđel predstavili su savjetodavne usluge koje će Agencija pružati sugrađanima prilikom prijave na javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Prvi put nakon 2015. ponovno je raspisan javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Republike Hrvatske. Sa zaprimanjem prijava Fond započinje 1. rujna 2020. godine. LORA, Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega, organizirat će informativne radionice kako bi svim zainteresiranim sugrađanima prezentirala spomenuti poziv te pomogla u postupku prijave, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Darko Puljašić i ravnateljica Lokalne razvojne agencije Požega Andreja Menđel.

“Ovo je projekt koji su naši sugrađani dugo očekivali, jer u više navrata pokazao se kao vrlo dobar. Naša LORA je zato ovdje i namjera nam je pomoći svim sugrađanima koji se žele prijaviti na poziv za sufinanciranje energetske obnove. Pozivam naše sugrađane da se prijave na besplatne radionice kako bi se što kvalitetnije prijavili na natječaj,” poručio je gradonačelnik Puljašić.

Više o radionicama, načinu prijave i ostalim aktivnostima rekla je ravnateljica Menđel. “Budući da je prethodni poziv raspisan prije pet godina, jako je velika zainteresiranost građana. Odlučili smo stoga kako je najefikasnije da Lokalna razvojna agencija Grada Požege je u suradnji sa svojim osnivačem, Gradom Požegom, organizira informativne radionice, kroz koje ćemo građanima prezentirati sam poziv, informacije vezane uz financiranje i potrebnu dokumentaciju te dogovoriti na sve upite građana. Radionice su besplatne i mogu sudjelovati svi zainteresirani građani,”rekla je Menđel.

S obzirom na trenutnu nepovoljnu epidemiološku situaciju, broj sudionika na radionicama bit će ograničen na 15, a broj radionica ovisit će o broju zainteresiranih građana. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na broj telefona 270-203 i na e-mail: lo-ra@pozega.hr i to od danas, 2. srpnja pa sve do 17. srpnja, a prva radionica održat će se u četvrtak 9. srpnja.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn