LOKALNI IZBORI – Predstavljeni HDZ-ovi kandidati za župana, gradonačelnike i načelnike Požeško–slavonske županije

Datum objave: 21. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković nazočio je danas predstavljanju kandidata te stranke za župana, gradonačelnike i načelnike Požeško-slavonske županije na predstojećim lokalnim izborima.

“Kad dođete u Požeško-slavonsku županiju teško je poželjeti neki veći uspjeh organizaciji HDZ-a ovdje koja ima župana, Županijsku skupštinu, pet gradonačelnika i pet načelnika. Visoki su standardi, prostora za poboljšanje ima svugdje ali ovdje je taj postotak poboljšanja jako sužen. Prema tome, drago mi je da HDZ ovdje u Zlatnoj dolini pokazuje visoki stupanj angažmana, rada, privrženosti unaprjeđenju kvalitete života svih naših ljudi, ali isto tako i u ispunjavanju odgovorne zadaće koja dolazi od povjerenja birača u ovoj županiji. Činjenica je da smo uz određene male “rošade” zadržali jedan kvalitetni tim ljudi u najboljim godinama koji su se pokazali na svojim dosadašnjim dužnostima i na razini gradova i općina i na razini županije, a koji imaju zadaću predstaviti program HDZ-a za sljedeće četverogodišnje razdoblje,” naglasio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

nn

Plenković dodaje je uvjeren da kandidatkinje i kandidati HDZ-a u potpunosti razumiju ključne ciljeve Vlade i stranke te da će se svojim angažmanom držati zacrtanih ciljeva, a to su politička stabilnost, gospodarski rast i razvoj, pravna sigurnost i društvena solidarnost kao četiri stupa rada Vlade koji se prelijevaju na lokalnu i regionalnu razinu. Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Franjo Lucić izrazio je zadovoljstvo dolaskom predsjednika Plenkovića. “Kao najveća stranka i ovaj put izaći ćemo na izbore s koalicijskim partnerima u Požeško-slavonskoj županiji, a naš optimizam ima veliko opravdanje i vrijednost koji se temelje na uspješnom kontinuiranom radu u proteklom razdoblju,” naglasio je Lucić.

Kandidat za župana je Alojz Tomašević, aktualni župan, a kandidati za zamjenike župana su Vedran Neferović i Željko Jakopović (HSS). Kandidat za gradonačelnika grada Požege je Darko Puljašić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pleternice je Antonija Jozić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pakraca je Anamarija Blažević, kandidat za grad Kutjevo je Josip Budimir, a za grad Lipik Vinko Kasana.

Kandidat za načelnika općine Velika je Vlado Boban, za načelnika općine Jakšić Ivica Kovačević, za načelnika općine Čaglin Dalibor Bardač, za načelnika općine Kaptol Mile Pavičić, te Zdravko Mandić za općinu Brestovac.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn