LOKALNI IZBORI 2017 – Darko Puljašić je službeno potvrđen kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika Požege!

Datum objave: 22. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Darko Puljašić, predsjednik požeškog Gradskog odbora Hrvatske demokratske i ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije potvrđen je večeras kao  HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Požege nakon zajedničke sjednice Županijskog odbora HDZ-a Požeško- slavonske županije i Gradskog odbora HDZ-a grada Požege kojoj je nazočio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Dosadašnji gradonačelnik Vedran Neferović bit će kandidat za zamjenika župana.

“Nakon vrlo kvalitetne rasprave, jednog zrelog stupnja unutarstranačkog dijaloga i demokracije dogovorili smo se da HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Požege bude predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požege Darko Puljašić, koji je dobio veliku potporu kolega u gradskom odboru. Također smo se dogovorili da dosadašnji gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović bude jedan od dva kandidata HDZ-a za dožupana u Požeško-slavonskoj županiji, dok je naravano, kandidat za župana naš dosadašnji župan Alojz Tomašević, a drugi kandidat za dožupana je Ferdinand Troha. To su odluke koje su donesene s apsolutnim suglasjem članova i Županijske i Gradske organizacije,naglasio je predsjednik stranke Andrej Plenković uz zahvalu predsjedniku Županijskog odbora i članu Nacionalnog vijeća Franji Luciću na pomoći da se ostvari ovakav konsenzus.” U ovoj županiji HDZ je na vlasti i u Županijskoj skupštini, imamo župana, pet gradonačelnika, pet načelnika općina, očekujem jednak uspjeh, maksimalan napor i zajednički trud na izborima za županiju i za gradove i općine 21. svibnja, ” naglasio je Plenković.

nn

Na naše pitanje zašto se toliko čekalo s konačnom odlukom unatoč tome što se znalo kako Gradski odbor HDZ Požega želi upravo Puljašića za kandidata, Plenković je odgovorio: “Zato što smo u procesima stranačkih konzultacija okvirne odluke donosili za župane, a za gradove i brojne općine prepuštali smo lokalnim razinama da na temelju konzultacija izaberu najboljeg kandidata. Budući da je ovdje potporu za kandidata za gradonačelnika dobio kolega Puljašić, željeli smo na jedan cjelovit način dati snažnu političku perspektivu i dosadašnjem gradonačelniku Požege Vedranu Neferoviću,” rekao je Plenković.

DSC00043

Podsjetimo, na neposrednim lokalnim izborima u lipnju 2013. godine, kao kandidat koalicije Hrvatske demokratske zajednice i HSP-a dr. Ante Starčević, Darko Puljašić je izabran na dužnost zamjenika gradonačelnika Požege koju obnaša bez zasnivanja radnoga odnosa. Bio je kandidat  za Sabor Hrvatske demokratske zajednice na listi u V. izbornoj jedinici. Iako nije ušao u saborske klupe, ostvario je  izvrstan rezultat u borbi za preferencijalne glasove i poziciju  svježeg HDZ-ovog imena koje obećava. Visoku ljestvicu koju je postavio tada, sada će imati priliku potvrditi.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn