LJETO U PAKRACU – COOLturna subota na novoj gradskoj šetnici

Datum objave: 23. 7. 2021. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Ovu subotu, 24. srpnja 2021. u Pakracu je prava COOLturna subota koja će se događati na novoj gradskoj šetnici od 16.00 sati. Muzej grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac u sklopu Pakračkog i COOLturnog ljeta organiziraju čitav niz kulturnih sadržaja s željom obogaćivanja ljeta edukativnim ali i zabavnim kulturnim sadržajima.

U sklopu COOLturne subote planiran je niz edukativnih i zabavnih radionica na otvorenom, čitanje i slikanje na otvorenom. Točno u 18.00h planiran je obilazak gradskih znamenitosti e-biciklima, koji se inače mogu iznajmiti u Sportskoj zajednici Pakrac. “Ova kulturna tura na dva kotača povijesna je jer će se po prvi put održati u našem gradu, a uz stručnog vodiča moći ćete čuti puno toga zanimljivog o najvažnijim gradskim znamenitostima kao i pričamavezanim uz baštinu grada koje možda dosada niste znali. Ova kulturna tura je i besplatna pa je ovo izvrsna prilika da se upoznate i s odličnim e – biciklima ali i s pakračkim znamenitostima, iz nove perspektive na dva kotača,” pojasnila je Jelena Hihlik iz Muzeja grada Pakraca.

Program se potom nastavlja s izvrsnom predstavom, u 20.00, ponovno na otvorenom i na novoj gradskoj šetnici. Predstava naziva “Generacija X Y Z” profesionalne je predstava teatra Cirkus Punkt. Namijenjena je svim uzrastima, a bavi se temom generacija. Kroz predstavu pratimo tri mlade djevojke iz različitih generacija te njihove brige i nesigurnosti.Bavi se 80-ima, 90-ima i 00-ima. Svaka od ovih generacija ima svoje specifičnosti – glazbene žanrove, modne trendove, tehnološke inovacije i specifične probleme, no imaju i puno toga zajedničkog. Svaka generacija se bori s nekom vrstom egzistencijalne krize, životnim izborima i izazovima, a svaka prethodna generacija može i treba biti podrška onoj koja slijedi.

„Generacija X Y Z” autorski je projekt Marijane Matoković, Lidije Kraljić, Ivane Pedljo, Tihane Strmečki i Nine Horvat, a spaja različite izvedbene umjetnosti – glumu, fizički teatar, ples, parkour i akrobacije i time je jedinstvena ovakva predstava za sve uzraste. Cijela COOLturna subota završava s Kinom pod zvijezdama i projekcijom filma u Dvorištu Janković od 21.00.

“Želja nam je da i nova gradska šetnica zaživi i oživi kao prava ljetna pozornica kroz različite kulturne sadržaje i naravno posjetitelje i sudionike ovih programa,” poručuju organizatori. Cijeli program COOLturnog ljeta financiran je sredstvima Grada Pakraca i Ministarstva kulture RH.

TEKST: S. P.            FOTO: Plakat/ Cirkus Punkt

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn