LJETO U KNJIŽNICI – Radionica “Umjetnik u meni” akademske kiparice Tatjane Kostanjević

Datum objave: 05. 7. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu programa “Ljeto u Knjižnici” Gradske knjižnice Požega akademska kiparica Tatjana Kostanjević u prostoru Galerije svjetlosti vodi radionicu za mlade “Umjetnik u meni”. “Mladima treba dati dovoljno slobode da otkrivaju kreativne slojeve u sebi, da im bar u ovako reduciranom vremenu kultiviramo pogled i ukažemo na neke vrijednosti umjetničkog procesa,” kaže Tatjana.

Nakon  samostalne izložbe kojom je upravo u prostoru Galerije svjetlosti u travnju ove godine oduševila požešku javnost, Tatjana Kostanjević suradnju s požeški središtem kulture podiže na novu razinu.

Ovoga puta svojim pedagoškim djelovanjem odlučila je dati obol ponudi koju je Gradska knjižnica Požega osmislila tijekom ljetnih mjeseci za sugrađane svih uzrasta. Radionica “Umjetnik u meni” namijenjena je srednjoškolcima i skupina od deset mladih entuzijasta pod Tatjaninim vodstvom narednih će 15 dana upoznavati tajne svijeta likovnosti. “Danas je prvi dan radionice i jednostavno se malo igramo – proučavamo detalj. Gradska knjižnica potrudila se nabaviti nam i štafelaje, a radit ćemo tijekm radionice i antičke odljeve, a izaći ćemo i van crtati perspektivu,” pojasnila je Tatjana.

Dodaje kako radionice poput ove imaju višestruko značenje, ponajprije zbog njegovanja senzibiliteta prema umjetnosti kod mladih.”Ovdje se upravo razvija taj senziblitet, mladima treba dati dovoljno slobode da otkrivaju kreativne slojeve u sebi, da im bar u ovom kratkom vremenu kultiviramo pogled i ukažemo na neke vrijednosti umjetničkog procesa. Ako i neće biti umjetnici, bit će senziblizirani ljubitelji umjetnosti, odnosno konzumenti kulturnih događaja,” naglasila je Tatjana.

TEKST: Sanja Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn