LJETNI POSJET NOVOGRADIŠKOM MUZEJU – Zanimljiva šetnja kroz prošlost i suvremenu likovnost

Datum objave: 30. 7. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Izložba grafika Igora Čabraje, te čak dvije zanimljive izložbe realizirane u suradnji s Arheološkim muzejom grada Zadra- Religije kamenog doba i U temeljima grada, čekaju vas ovih vrućih ljetnih dana u ugodno rashlađenom suvremenom prostoru Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Iako nam je epidemija koronavirusa ponešto promijenila navike i stil života te smanjila broj planiranih ljetnih aktivnosti, zaljubljenici u kulturu neće ostati zakinuti za “umjetničke gušte”. Pobrinuo se za to Gradski muzej Nova Gradiška koji ovih vrućih dana svim zainteresiranima u ugodno rashlađenom suvremeno uređenom prostoru nudi čak tri sjajne izložbe.

Poklonike likovnosti zasigurno će zainteresirati izložba grafika Igora Čabraje, mladog umjetnika čija djela krase zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Muzeja Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu te Kabineta grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, likovnjaka koji se Novogradiščanima, na prvoj samostalnoj izložbi, predstavlja zanimljivim postavom hibrida između tradicionalne grafike, tiska, akvatinte i fotografije. Uz atraktivne Čabrajine grafike, tu su i dvije iznimno vrijedne kulturno-povijesne izložbe-Religije kamenog doba i U temeljima grada- realizirane u suradnji s Arheološkim muzejom iz Zadra.

Uz potragu za prapočecima i ranim manifestacijama simbolike i religije, reprezentativnu arheološku građu vezanu uz religijski život i ritualno ponašanje zajednica kamenoga doba, izložbe, zaljubljenicima u prošlost, nude i jedinstveni uvid u 3 tisuće godina dugu povijest grada Zadra i područja Jadrana u 1.tisućljeću prije nove ere. Sva tri postava posjetitetelje s dobrodošlicom čekaju svakog radnog dana od 8 do 14 sati ili u drugim terminima uz prethodnu najavu. Dobro došli u Gradski muzej Nova Gradiška!

TEKST: S. T.        FOTO: GMNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn