LJETNI FESTIVAL KNJIGA I AUTORA – Lana Derkač na trodnevnom festivalu predstavila “Hotel za mrtve”

Datum objave: 04. 7. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Požežanka Lana Derkač sudjelovala je na Ljetnom festivalu knjiga i autora kojim je nakladnička kuća V.B.Z. proslavila 30. godina djelovanja. Lana je predstavila svoju recentnu zbirku pjesama “Hotel za mrtve”.

Svoj 30. rođendan nakladnička kuća V.B.Z. proslavila je trodnevnim Ljetnim festivalom knjiga i autora održanim u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a na njemu je sudjelovala i Požežanka Lana Derkač predstavljajući svoju zbirku pjesama Hotel za mrtve koja ranije nije bila promovirana zbog epidemioloških razloga. S njom su svoje nove zbirke poezije predstavili i Irena Matijašević, Tomislav Domović, Andrijana Kos Lajtman, Damir Radić i Marko Tomaš. Na festivalu su predstavljene i nove knjige proze Drage Glamuzine, Marine Šur Puhlovski, Marinka Koščeca, Vedrane Rudan, Jadranke Pintarić, Zorana Ferića te putopisna knjiga Hrvoja Rupčića.

Lana Derkač je sa svojom knjigom pjesama ušla među pet finalista za nagradu “Tin Ujević” koja se dodjeljuje za najbolju objavljenu knjigu poezije hrvatskog autora (u konkurenciji su bila 83 književnika). Nedavno je primila i drugu nagradu na pjesničkom festivalu “Vesna Parun” održanom u Stubičkim Toplicama.

TEKST: S. P.             FOTO: L. D

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn