LJEPOTA ŠUME NA FOTOGRAFIJAMA – Otvorenjem izložbe “Šuma okom šumara” neslužbeno startalo Novogradiško glazbeno ljeto

Datum objave: 09. 8. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako su besplatni koncerti raspoređeni u tri, žanrovski različite večeri središnji dio najpoznatije i najdugovječnije ljetne gradske priče, Novogradiško glazbeno ljeto puno je više od toga. Potvrđuju to brojni prateći sadržaji od kojih su neki postali tradicija i sinonim za službeni start manifestacije. Poput izložbe “Šuma okom šumara” u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška otvorene u prostoru Foto kluba F4

I dok Novogradiščani i mnogobrojni gosti grada s nestrpljenjem čekaju četvrtak, 11.kolovoza i koncertni početak najvećeg open air spektakla u regiji, najdugovječnija i najposjećenija gradska manifestacija puno je više od tri, žanrovski različite glazbene večeri. Priča je to koja spaja dobru glazbu i festivalski šušur s onim najboljim i najukusnijim od Slavonije, nudeći svima sadržaj po vlastitoj mjeri. Poput izložbe “Šuma okom šumara” koja je, zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška i kontinuitetu, posljednjih godina postala tradicija i sinonim za neslužbeni start manifestacije. Organizirana 17.put, izložba predstavlja jedinstveni postav najboljeg od 17. bjelovarskog salona fotografije istog naziva, nudeći poklonicima dobre umjetnosti, zaljubljenicima u šume, laicima i stručnjacima, priliku da čaroban svijet drveća, flore, faune i jedinstvene biologije, vide onako kako ih vide i šumari.

Riječ je o priči koja je službeno počela sada već davne 2001. godine, iste one koju su svijet i Ujedinjene nacije, na prijedlog Hrvatske, proglasili Međunarodnom godinom šuma, želeći globalno jačati svijest o značaju šumskih eko sustava za život na zemlji. Izložbu u čijem su postavu i radovi djelatnika Uprave šuma Nova Gradiška, Gorana Dorića, najnagrađivanijeg autora ovog prestižnog fotografskog natječaja i Igora Vrbanića, službeno su otvorili prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić i Mario Bošnjak, predsjednik novogradiškog Hrvatskog šumarskog društva, a o njenom značaju progovorio i gost, Oliver Vlainić, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva. Iako najavljena na najljepšoj gradskoj otvorenoj pozornici, izložba je, zbog bojazni od moguće kiše, premještena u prostor Foto kluba F4, a zainteresirani će je, tijekom trajanja Novogradiškog glazbenog ljeta, moći razgledati na displeyu u središnjem gradskom parku.

TEKST: S. T.                FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn