LIPANJ PUN KULTURE U POU RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA – Novi filmski naslovi, predstava za djecu, nova kazališna poslastica Mire Gavrana

Datum objave: 03. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – U očekivanju povratka na “staro normalno” i manifestacija kojih smo se svi zaželjeli, Pučko otvoreno učilište Relković Nova Gradiška i u mjesec lipanj ulazi s bogatom ponudom sadržaja za sve poklonike kulture. Uz standardno dobru ponudu kino naslova, narednih vas dana očekuje i predstava za djecu, a tu je i nova kazališna poslastica svima dragog Mire Gavrana.

Dok se brojne kulturne ustanove zahvaljujući sve boljim “covid brojevima” pripremaju za novi početak, Pučko otvoreno učilište Relković nastavlja s dobrom starom praksom, jer, pokazali su tijekom epidemije, gdje ima volje ima i načina. Potvrđuje to i ponuda za prve dane mjeseca lipnja iz koje će svatko moći izabrati sadržaj po vlastitom guštu. Uz standardno dobru ponudu kino naslova koje, uglavnom, možete gledati u dva termina, ovih će dana na svoje doći i mali i veliki zaljubljenici u kazalište, jer na daske Doma kulture stižu čak dvije predstave.

Prva, kao stvorena za klince i klinceze, na rasporedu je u petak, 4. lipnja, u 13 sati. Riječ je o predstavi “Zamisli ” nastaloj prema tekstu i dramaturgiji Nine Horvat, pod režijskom palicom Nore Krstulović, jedinstvenoj priči o mašti i kreativnosti čiji je cilj malim i velikim gledateljima pokazati na koje sve načine mogu maštati, ali ih i ohrabriti da misle svojom glavom i usude se biti drugačiji, jer mašta je, poručuje predstava jedina supermoć dostupna svima. Kako je riječ o gostovanju ostvarenom uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška, kazališni užitak neće vas koštati ništa, stoga svakako navratite.

Jednako dobro proći će i odrasli zaljubljenici u teatar, jer vrijeme je za novu poslasticu s potpisom najpoznatijeg Novogradiščana koju je na scenu postavio Zoran Mužić. Miro Gavran sugrađanima će se ovaj puta predstaviti s Tajkunima, iznimno zanimljivom i aktualnom histrionskom komedijom koja komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni služe već desetljećima što će, uz zrelu dozu kritike, dokazati i ovaj put. “Tajkuni” vas čekaju u ponedjeljak, 7.lipnja od 19.30, a ulaznice za predstavu- na 1. katu Doma kulture radnim danima od 8 do 14 sati i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

Uz kazališni užitak, Pučko otvoreno učilište ponudit će vam i onaj filmski, stoga, brzi pogled na ponudu i pravac kino. Prvi lipanjski vikend, petak 4., otvara film strave, Prizivanja 3 – Kriv je sotona, zastrašujuća priča o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istražitelje paranormalnog Eda i Lorraine Warren. Najnoviji nastavak velikog hita na rasporedu je u večernjem terminu od 19.30, a ne stignete li u kino u petak, film možete pogledati i dan kasnije u istom terminu.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: Plakat/tirena.hr/zamisli

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn