LIJEPA PRIČA IZ TOPLICA LIPIK – Kristina i njena Gvina zajedno na rehabilitaciji

Datum objave: 06. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

LIPIK – Na trotjednoj rehabilitaciji u Toplicama Lipik trenutno boravi 24-godišnja Kristina Mikulić iz Zagreba koja ima dijagnosticiranu cerebralnu paralizu, a s njom u pratnji je i majka Savka koja je za boravak u Lipiku imala samo riječi hvale.Toplice Lipik posebne su i po tome što su Kristini i Savki omogućile da s njima boravi i Kristinin pas pomagač, labradorica Gvina.

„Prvi puta smo u Lipiku i napravit ćemo sve što možemo da od sada svake godine dolazimo ovdje. Ovo što smo doživjeli u Toplicama Lipik, nismo doživjeli nigdje. Prije svega vježbe i terapije koje prolazi Kristina su fenomenalne i što je najvažnije jako joj pomažu. Ona je do sada mogla samo ležati u krevetu, a sada može već i sjediti i to po 5 minuta što je pravo malo čudo. I sve ostalo ovdje je jako dobro, liječnici, fizioterapeuti, svo osoblje je jako ljubazno i susretljivo, svi su spremni pomoći u svakom trenutku. Na drugim mjestima gdje smo bili na terapijama, nigdje joj se nisu usudili davati podvodne masaže od straha da se ne utopi, a ovdje uživa, najviše baš u tim podvodnim masažama. I hrana je odlična, a i Lipik je prerasno mjesto i baš nam se svidio“, rekla je Savka.

A Toplice Lipik su posebne i po tome što su Kristini i Savki omogućile da s njima boravi i Kristinin pas pomagač, labradorica Gvina. „Kristina i Gvina su jako vezane i ona joj je jako važna prije svega u psihičkom smislu. Ali važna je i zbog motoričkih vježbi jer joj Kristina baca lopticu i tako radi određene vježbe kroz igru. Nismo ni očekivali da ćete nam omogućiti da i Gvina bude s nama i na tome smo jako smo zahvalni“, zaključila je Savka.

IZVOR:  Toplice Lipik

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn